T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / ALTIEYLÜL - Çandır Ortaokulu

Müdürümüz Ekrem GEZER'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı...

Sevgili Çocuklar,

Biliyorum ki bugün içimize sığmayan bir sevinç ve coşku ile doluyuz. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün siz sevgili çocuklara armağan ettiği, tüm Dünya'da tek olan bayramın coşkusu içindeyiz.

Milletimizin tarih yolculuğunda bir dönüm noktası ve yeniden dirilişin ifadesi olan Gazi Meclisimizin açılışının 103'üncü yıl dönümünde; millî iradenin hâkim kılındığı gündeki aynı ruh ve heyecanla aydınlık geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Türk milleti çok karanlık günler, savaşlar, yıkımlar gördü. Düşman askerleri tarafından ülkenin dört bir yanı işgal edilmiş, yağmalanmış, orduları dağıtılmış ve tüm hakları elinden alınmıştı. Ancak bu millet her zaman birlik olmayı, haksızlığa direnmeyi ve küllerinden doğmayı başardı. Samsun'dan başlayan direniş, düşman askerlerinin İzmir'de denize dökülmesi ile son buldu.

Peki, bu zafer neden çocuklara bayram olarak armağan edildi? Çünkü  Atatürk, Türk çocuklarının bütün zorlukları aşabilecek kabiliyette olduğuna inanmış, bağımsızlığın ve millet iradesinin en üst seviyeye çıktığı kurum olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü Türk çocuklarına armağan etmiştir.

Sevgili çocuklar,  sizler yarının büyüklerisiniz, sizler geleceğimizsiniz. Sizler geleceği şekillendirecek olan aydınlık yarınlarımızsınız.

Amacınız her zaman bize emanet edilen cennet vatanı en iyi şekilde temsil etmek ve faydalı işler yapmak olmalıdır. Unutmayınız ki, ne işle meşgul olursa olsun,  vatanını en çok seven işini en iyi yapandır.

Uygar bir dünya ve aydınlık bir gelecek sizlerin iyi birer birey olarak yetişmesinde saklıdır. Her zaman mutlu, yarınlarından umutlu, içi sevgi dolu olunuz. Zorluklardan yılmayınız. 

Bu duygular içerisinde çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı canı gönülden kutluyor, Meclisimizin ilk başkanı, İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını hürmetle ve rahmetle yâd ediyorum.

Çocuklarına bayram hediye etmiş bir milletin ferdi olmanın gururuyla, başta çocuklarımız olmak üzere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun.

Ekrem GEZER

Okul Müdürü

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.04.2023 - Güncelleme: 25.04.2023 11:06 - Görüntülenme: 223
  Beğen | 0  kişi beğendi